Vilka papegojor är bäst på att lära sig härmas?

Papegojan är en mycket smart fågel som det finns flera hundra olika sorters av. De är mycket populära att ha som husdjur runt om i världen. Deras egenskap att kunna härma gör dem attraktiva. Att ha papegojor på zoo och liknande är inget ovanligt tack vare deras vackra utseende. I regnskogar, öknar och bergområden är den lättast att få syn på. Många av arterna är utrotningshotade, detta tack vare människans intrång i naturen som gör att de får mindre yta att leva på till exempel.

Var är papegojan populärast som husdjur?

Fyrtiofyratusen papegojor gör papegojan till Sveriges fjärde mest populära husdjur, tätt följt av hamstern på femte plats. I USA är papegojan mer populär än i Sverige och tar sig upp på en tredje plats som mest populära husdjur. Längre ner mot Afrika och Asien är det mycket populärare att ha en papegoja som husdjur i hemmet tack vare lättillgängligheten i de världsdelarna. Australien är landet som är rikast på papegojor, så vill du se papegojor är det hit du ska åka.

Vilka arter är lättast att lära prata?

Det finns väl ingen riktig statistik på exakt vilken art som är lättast av alla hundratals olika arter. Men om man lyssnar på folk som har haft kakadua till exempel ska de vara mycket lättlärda när det kommer till att härmas och prata. Detsamma gäller Grå jako som tyvärr är väldigt utrotningshotad. Oftast är dessa två och andra papegojor som är lättlärda dyrare än andra arter på grund av sin förmåga att lära sig lätt.

Hur gammal blir en papegoja?

De större arterna blir oftast äldre än de lite mindre. Vissa av de större kan faktiskt bli upp till 80 år gamla men det är mycket sällsynt. Genomsnittet för en papegoja är cirka 30-50 år gamla. Det sägs att papegojor som får mycket kärlek lever längre.