Aror och dess arter

Ara

Dessa fåglar tillhör papegojor av den större sorten. Deras hem är Syd- och Mellanamerika. Det finns andra fåglar som tillhör släktet aror, till exempel soldatara, röd ara och blågul ara.Att kunna se vilket kön en ara har kan vara svårt, men oftast så har hanen ett mer långsmalt ansikte än vad honan har. De är dessutom lite längre än honan. Aror är kända för att ofta väsnas.

Soldatara

Denna art är en vacker papegoja med vackra färger på sina fjädrar. De har grönt, blått, gult och rött i sig. Denna fågel blir cirka 70 cm lång. Dessa fåglar är som en flygande vacker tavla. Underbara att sitta och titta på.

Röd ara

Denna vackra art bor i regnskogen och lever i Mexiko, Bolivia och Brasilien. Som namnet på aran säger så är den mest röd men den har även gula och blå fjädrar. Denna ara blir ca 90 cm lång. När den väl har hittat sin partner så håller de ihop hela livet.

Blågul ara

Denna vackra ara blir cirka 86 cm lång och lever i Sydamerika: Södra Panama, Paraguay och Bolivia. Den är inte gjord som sällskapsdjur då den kräver en voljär som är vind och regnskyddad. En ara är mycket intelligent, krävande och tålig.

Dessa vackra och ståtliga fåglar

Aror är mycket vackra att titta på. Deras färger är oftast klara och väldigt tydliga. Att stå och titta på dem är underhållande och de är en fröjd för ögat. Aran är en stor släkt där många olika arter ingår. De kan likna varandra men skiljer ändå sig åt både när det gäller utseende och karaktär. De är intelligenta men de kan vara högljudda och skrikiga.

Papegojor kan man se i olika djurparker men om man ska få se dem i sin rätta miljö så är det en resa till deras land som gäller.