Vår sida om de fantastiska papegojorna

På den här sidan kan du hitta information om papegojor av alla de olika slag; allt om olika arter, deras naturliga habitat och deras vackra fjäderskrudar.

Papegojor i vår värld

Det finns många olika typer av papegojor vars ursprung är de varmare breddgraderna söder om ekvatorn. Papegojorna finns dock i dag i hela världen, främst som husdjur men även i djurparker. I Australien finns det många arter av papegojor, där ibland ädelparakiten och springparakiten.

Tänker man på de välbekanta arorna så hittas de främst i Mellan och Sydamerika. Där finns även amazonpapegojorna. Nordamerikas enda art av papegojor dog ut redan på 1900-talet vars namn var Karolinaparakiten. Europa är faktiskt den enda del av världen där det inte naturligt finns papegojor vilt ute i naturen.

På den här sidan kommer du kunna hitta information om papegojorna som finns i världen. Sidan tar upp papegojor som finns ute i världen både vilt och även de som är utrotningshotade och riskerar att bli utrotningshotade eller kanske rent av inte längre finns vilt i världen i någon större utsträckning.

Denna sida tar inte bara upp var du kan finna olika arter av papegojor. De tar även upp hur de kan se ut och hur de skiftar i storlek från art till art och även hur de beter sig och hur de lever vilt i naturen. Parar de sig för livet eller byter de partner beroende på år? Förflyttar de sig beroende på årstider och allt annat som kan tänkas vara intressant att lära sig om papegojorna.