Kakaduan kan bli upp till 80 år

Det finns ett 20-tal arter av kakaduor.

En kakaduas utseende

Denna papegoja har den vanliga näbben som de flesta papegojor har. Näbben är nämligen böjd. Deras fötter har två tår fram och en tå bak. Sammanlagt har den alltså tre tår. De har en ståtlig kam på huvudet. Färgerna på en kakadua kan vara svart, vit, orange, grått och rosa. Deras ståtliga kammar är vita eller gula oftast.

Kakaduan äter inte bara frön utan de äter även insekter. Några larver kan de också stoppa i sig. De gillar frukt och de kakaduor som har långa näbbar äter även rötter.

Vad krävs av dig som ägare?

Jo, att du är påläst. Att du är kunnig och konsekvent. En kakadua är som ett barn kan man säga. Då en kakadua är ett flockdjur så är du dennes flockledare. Det är ett måste för att fågeln ska kunna känna sig trygg. Skulle fågeln visa sig vara otrygg så märks det klart och tydligt. Den skriker och den kan få aggressioner. Kakaduan kan även skrika en hel del om den lämnas ensam för mycket. En kakadua är ett sällskapsdjur.

Ett livslångt val

Vill du bli gammal med ditt husdjur så är en kakadua något för dig. Dessa fåglar kan bli upp till 80 år. Det är inte bara att välja en i mängden utan välj med omsorg. Något som du måste ha i åtanke är att en kakadua kan förstöra en del i hemmet. Den kan förstöra dina möbler och en del av din inredning så det är viktigt att du sysselsätter din kakadua. Ju mindre tid du ger den desto mer kan den förstöra.

Det finns många intelligenta djur och en kakadua är ett av dem. Vill man som ägare lära sitt husdjur några roliga tricks har en kakadua inte svår att lära sig dem. Man kan lära en kakadua olika läten och även ord. Att härma ljud gör den gärna. Som ägare till ett sådant här intelligent husdjur får du många timmars glädje i din vardag.